miercuri, 12 ianuarie 2011

DECĂDEREA UNUI FRUNTAŞ DECADENT

Nicolae CeauşescuImage via WikipediaPrietenului meu, Dorin Petrişor, ziarist "rău", tânăr critic literar...singurul, de-a cărui "critici" mi-e teamă...adică nu mi-e teamă, dar le iau în SEAMĂ.


Povestea se petrece tot la Fabrica Fabricilor de Maşini. Acolo unde eu eram "activist cultural".
Acolo unde trebuia să vină în vizită tovarăşul Nicolae Ceauşescu. S-au făcut pregătiri peste pregătiri, dar tovarăşul n-a intrat şi pe la noi...Futu-i! Aproape că şi noi am plâns alături de Domnu Director.

Liniştea fabricii nu fu tulburată decât de găuritorul Boton, fruntaş în găurire. Acesta "instală" o muncitoare găuritoreasă, ucenică,în dulapul lui de scule, pe o lădiţă,în aşa fel încâtcapul ucenicei să fie la nivelul şliţului salppetei lui, şi, cu faţa spre dulap, făcându-secă măsoară cu şublerul nişte găuri făcute de el, dădea din fund în ritm de "du-te-vino". Şeful de secţie care trecu prin preajmă era pe punctul să facă apoplexie, privind cu gura căscată, dar fără aer,acel tablou supra-realist de sex oral pe fond de găurire...Conducătorii fabricii se arătară atât de şocaţi de întâmplare încât nu ştiau cum să formuleze "actu de indisciplină" pentru darea afară din partid a lui Boton. Convocară de urgenţă membrii de partid la şedinţa de excludere a tovarăşului Boton. Cel puţin trei membi de partid trebuiau să comenteze evenimentul şi să-şi manifeste indignarea şi totala dezaprobare. Să propună excluderea. Primul membru de partid: "Daţi-mi voie să-mi exprim şocarea produsă de tov. Boton, care contravine moralei bunului gust şi eticii şi echităţii socialiste. Dezaprob şi combat modul dăunos în care s-a comportat tov. Boton faţă de tovarăţa ucenică, care cred că sunt în asentimentul tuturor că trebuie transferată de urgenţă la "Avicola", fabrică de găini, cum a zis şi tovarăşul secretar de partid. Vă mulţumesc pentru atenţie, atât am avut de spus". A doua tovarăşă: "Stimaţi tovarăşi. daţi-mi voie să nu pot respira de revoltă că asemene lucru se întâmplă în fabrica noastră. Eu sunt femeie cu copii şi n-am crezut niciodată că aceste lucruri se pot face. Şi încă într-o unitate socialistă ca asta. Această faptă fără morală jicneşte fiinţa umană care suntem noi femeile. Eu sunt crescută la ţară într-o familie săracă şi n-am auzit în veci ca un tovarăş ţăran să facă ce a făcut tovarăşu Boton. Propun excluderea membrului dintre membrii, ca să fie învăţătură de minte pentru toţi care ar putea să contravină contra normelor noastre în vigoare. Eu atât am avut de spus".
Al treilea tovarăş: "Eu nu ştiu ce să zâc. Eu cred că tovarăşu Boton primeşte reviste capitaliste din care a învăţat să facă aceste fapte urâte care nu se întâmplă pe meleagurile noastre. În ţara noastră care musteşte de istorie bună şi străbună nu cred că s-a petrecut aşa ceva. Să vorbim, de exemplu, de Ştefan cel Mare. Credeţi cumva că el ar fi făcut aşa ceva?!, credeţi cumva că el a auzit despre aşa ceva?! Ştefan a ştiut ca să lupte ca să devină OM...". "Tovarăţu, lasă-l pe Ştefan şi treci la subiect!" - îl mustră secretarul de partid. "Eu nu ştiu ce să zâc. Trebuie dat afară din fabrică, chiar dacă-şi va face autocritica. Propun ca ucenica să nu fie dată afară din uniune tineretului comunist deoarece e prea tânără şi ar fi rău să plece la "Avicola" cu o asemenea ştampilă-n frunte. Eu atât am avut de spus".
Cuvântul secretarului de partid: "Tovarăşi, mă bucur că sunteţi combativi. Răul trebuie tăiat de la rădăcina pomului. Asta-mi aminteşte de niţte versuri celebre învăţate la şcoala profesională din Bistriţa: "Sunt măr de lângă drum şi fără gard...Îi...Hai drumeţule şi ia-ţi mere că nu trebe să dai la nime socoteală"...Aşa, stimaţi tovarăşi, se-ntâmplă şi-n viaţă. Dacă faci bine, nu trebe să dai la nime socoteală şi-ţi iei câte mere doreşti, dacă faci rău dai la toată lumea socoteală şi, scuzaţi-mi vorba, o beleşti! Tov. Boton, tu nu mai faci parte dintre noi! Şi-ţi luăm şi titlul de FRUNTAŞ! Tu o vreme o să rămâi ca un măr cu o singură poamă pe care N-O DOREŞTE NIME..."
Enhanced by Zemanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu