vineri, 21 ianuarie 2011

BĂSESCU - "model tunisian" ?

Romanian President Traian Băsescu, March 9, 2005Image via WikipediaEmanaţie hâdă a poporului său, Băsescu minte de stinge. Pozând la început în prieten de gaşcă,vesel imbecil, băşcălios şi guraliv, precum un veritabil membru din "Clubul viitorilor alcoolici",odată cu prea multele muşcături de cur, constant aplicate de către presa neobedientă, prieteul a devenit colţos, cârcotaş,intrigant, insinuant, cinic şi sadic, în cele din urmă. S-a înconjurat de o seamă de nulităţi adulatoare ce apar ca nişte clone teleghidate. Prima-prim-clonă, Emil Boc, e cea mai sinistră. Emil Boc îmi aminteşte de calul împăratului Caligula, cal pe care dictatorul l-a ridicat la rang de senator şi îşi obliga oaspeţii să bea din vasul dobitoacei. "Prestaţiile" lui Boc nu le depăşesc pe cele a pomenitului cal. Mai uman, Mircea Dinescu dixit: "când piticu se urcă în vârfu parului, nu-l dai jos nici cu pompierii". Banalităţi ştiute: neavând personalitate, talent, şi nici caracter, mediocrităţile au în schimb două "calităţi" incontestabile: tenacitate şi tupeu, mult tupeu.Nu-i destul, credeţi?. Ba-i destul! Exacerbându-şi cele două calităţi, ajung sus-sus, înaintea şi în detrimentul celor blagosloviţi, talentaţi dar neştiutori sau novici înotători la stilul "apucat" sau "dat-din-coate"(la "stilul flutur", îl avem campion pe suceveanul Flutur, cel degrabă aducătoriu de lumină sfântă de la Ierusalem, dar şi mare cărturariu în letopiseţe cu dobitoace pe movile bucovinene. Pare a fi, nu zic că şi este, un idiotu).Boc e inodor, incolor, deci nu există. Mă gândesc la el ca la o stafie coborâtă din mocănime, speriind lumea cu versete băsesciene...Sunt tare preocupat cum va fi întâmpinat de clujeni, atunci când se va întâmpla "că dacă Boc nu e, în sfârşit nu e" (vai mie, ce sărăcie de inspiraţie!"). Probabil că va primi nişte pumni în coaste, probabil, poate fi şi mai rău. Cert e că îl va găsi pe actualul primar, Sorin Apostu,acest Dinu Păturică din "Ciocoii vechi şi noi", trepăduş lăsat de el, veterinar libidinos cu un singur merit: i-a plimbat cu "jipanu" lui pe Băsescu şi pe Boc în campania electorală din judeţ. Pe model clasic, s-ar putea ca şi Veterinaru să nu-l mai "recunoştească" pe figurant.Că nu va mai fi nici Apostu, e foarte sigur. Dar nu-l compătimesc. Acest Dinu Păturică îşi va găsi un post cald de "controlor de cărnuri", va mai găsi o "cantină privată" în care să mănţnce pe futu-i pomana, iar frigiderul său va fi mereu happppy.
O altă CLONĂ dezaxată, intermitent scoasă din priză, e ministrul Gabriel Oprea. Gaby ăsta, făcut general cu patru stele de către Băsescu, ca semn de recunoaltere, recunoştinţă a poporului, pentru cât de vitejeşte a numărat el izmenele soldaţilor, în întrega-i carieră militară, precum şi pentru destoinicia-i notorie de a face AVERE. Găbiţă e profund recunoscător lui Băsescu şi lui Boc, adică tot lui Băsescu, pentru ajutorul neprecupeţit în munca lui de-i fu.. pe militarii în rezervă, adică de-ai ajuta,spune el, scopind şi făcânu-şi cruci.
Famiglia Băsescu n-are probleme. Banchetuieşte, prosperă, cântă şi dansează...trăieşte fain, ce mai. Îmi vine să mai spun încă o dată în "ce-i doare" pe ei de naţie.
Băsescule, n-ai vrea să pleci? Uită-te la Tunisia!. E foarte simplu. Dacă m-ai întreba unde, ţi-aş recomanda Croaţia, sau Franţa, sau Germania. Un sfat prietenesc: Pentru nimic în lume,rogu-te, nu fugi la Târgovişte!
Enhanced by Zemanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu