luni, 12 septembrie 2011

Pe BĂSESCU, megalomanul, îl doare-n IMN !

Photo of a strip of PCR tubes, each tube conta...Image via WikipediaSupărat tare că cel mai urît solist de muzică uşoară, Marcel Pavel, a "greşit" versurile Imnului, (cântăreţ înfricoşat de confuzia pe care ar fi pricinuit-o, confundând icrele împăratului Traian, cu cele alcoolizate a viitorului dictator, Traian Băsescu), Băsescu a dictat: să fie Imn în toate şcolile, steaguri tricolore, versurile adevărate.!..(cu Trăian, zic io).
N-a fost mare greutate. Din coaie firave pornire, psihopatul  Funeriu, ministru al handicapului său, a zis şi el...."c-aşa-i!", trebe, musai, Imn!...Confesiune: cu multi ani în urmă, am plecat cu o prietenă maramureşeancă, în Norvegia....cu gândul să rămânem acolo...ziaru lnostru de opziţie tocmai căzuse...furat de hoţi abili (unu e fostul contabil şef de la judeţeana PCR, Ploaţă (de-aţi şti ce viloi are lângă Cluj, în "satul" Floreşti !)....Să revenim la ţara civilizată, numită Norvegia...Eu şi prietena, venind din triburi diferite, româneşti, am rămas paf când am văzut în curtea tuturor caselor norvegiene, un CATARG. Câte un catarg în vârful căruia...nu flutura nimic...S-o credeţi voi. Flutura steagul norvegian de fiecare dată când familia avea vreun eveniment....Dacă nu erau autohtoni, ci vinituri, sau venetici, sau şi altceva decât norvegieni, mai vedeai un steg în plus, al ţării de origine. Arborate, ciudat pentru mine, de fiecare dată când "aniversau" ceva în familie... .Într-un târziu, am "apreciat" asta.(vai, mă năpădesc clişeele!)..
Altceva: iubesc şi mă emoţioneză pâna la lacrimi, imnul american, imnul britanic, imnul francez, imnul maghiar(imn, şi acesta, foarte fain, dar mă amuză suferinţa în acordururi "suferinde" după Ardeal....De fiecare dată, involuntar, degetul mijlociu mi-e în erecţie).
Amu, de IMNU' nost': toate ţările civilizate, pe care nu reuşim să le ajungem din urmă, nu-şi schimbă imnul..după "situaţie". IMNUL nostru nu-mi place, nu mă emoţionează (luaţi în calcul posibilitatea anormalităţii mele). Muzica nu-i proastă....dar nu mă emoţionează....ca a imnurilor pomenite. Cum mă simt? Vă interesează?. Iată cum...Poveste adevărată: în baie la mine, de multă vreme, trăielte un păianjen. I-am pus numele de Otto. E mare, negru, neprietenos. (veterinarul meu,Istvan, adică al căţeluşei mele, pe nume Dora, mi-a recomandat să nu socializez cu păianjenul) dar simt că face parte din familie. Îi dau muşte sau lăcuste, funcţie de sezon, toate în comă indusă. Otto nu mănâncă mortăciuni....Scurt! Unde vreau să ajung? Scurt! Când aud imnul nostru mă simt ca o insectă în comă indusă.
Dictatorul beţiv, Băsescu, uită că la o emisiune devenită proastă şi servilă, nu ştia mai nimic de imn: a confundat compozitorul cu poetul, vodca cu chiloţii, ţara cu Elena...Beat, mangă!
Psihopatul Funeriu? Fireşte, nici el nu ştie ceva imn....mai sus de coaiele lui Băsescu...,
(dragii mei prieteni sensibilicoşi, iertaţi-mi limbajul buruienos...asta e...mă lasă capu)
Enhanced by Zemanta

Un comentariu:

  1. Mi-a revenit zambetul pe buzele-mi uscate de la atata caldura, praf si vant, cand am citit ultima ta "postare". Dane, eu l-am votat, si daca ar fi un buton de "unvote" precum este cel de "unlike", l-as apasa cu cea mai ferma convingere, dar nu este, decat acel buton "nu-l mai votez niciodata". Imnul nostru, doliu dupa Ardeal, ne caracterizeaza ca un popor de plangaciosi ce suntem. Interpretul, absorbit de propriul talent, a uitat si el din versuri, ca oricum, versuri a caror mesaj nu este, oricum, suficient de puternic incat sa fie "de neuitat". Dar multa dreptate in cuvintele tale, ceea ce ma face sa vreau sa te vad cat de curand! Te pup!

    RăspundețiȘtergere