marți, 15 martie 2011

PICĂ EMIL BOC ?...MAI BINE DESPRE SĂRACII BOGAŢI !

free rideImage by deanwiles via FlickrŞi la Cluj sunt mulţi oameni bogaţi. Netulburaţi de DNA sau de presa locala, inodoră, incoloră, dar serios dependentă de mofturile bogătanilor. Explicaţia e clară.
Pe bogătanii locali nu+i caută nimenea între coarne. Chiar şi întrebarea clasică, "Cum ai făcut primu milion", nu mai interesează, fiind ceva desuet. Cine se mai ocupă de anonimul profesoraş de istorie din Mănăştur, GOIA, ajuns mare-mare bogătan, nu numai de Cluj, cu banca lui cu tot...Nici pe dracu nu l-ar interesa cât de "cinstit" a făcut banii....dacă banca lui şi-a altora, nu s-ar fi implicat, vrând-nevrând, în viaţa muritorilor de rând. Vorbesc prostii! Nu există "nevrând"....De acolo, de la muritorii de rând, banca (fie ea Transilvania sau alta), suge, adică "obţine profit", încât viaţa lor să fie foarte frumoasă...şi-a noastră -lesne de înţeles - foarte urâtă....Ciorcilă (nu ştiţi cine-i Ciorcilă?) apare în mass-media într-un scandal de spălare de bani...şi nu mai ştie nici dracu ce s-a mai întâmplat. Bănuiala tuturor e că "s-a rezolvat", cum se rezolvă toate, absolut toate, dosarele marilor corupţi, a marilor şmecheri...
Aş fi ingrat dacă n-aş recunoaşte că Ciorcilă a contribuit cu 2000 lei la sponsorizarea unei cărţi publicate de mine. Dar mi-a zis "pas": "am sute de cereri pentru cărţi ca ale dumneavoastră". No, vă daţi seama, am înţeles, ba chiar am fost măgulit că în Cluj vieţuiesc atâţia scriitori buni şi neştiuţi de mine.
Subiectul propus e altul. Dacă în anturajul vostru, în cercul vostru de prieteni, aveţi şi bogătani, să nu faceţi imprudenţa să le cereţi ajutor nici dacă, firesc, vă loviţi de probleme existenţiale. Veţi fi tare dezamăgiţi. Deşi, dacă sunteţisăraci dar spirituali, şi vă invită în societate pentru a colora atmosfera şi pentru a bine-dispune invitaţii...plictisişi din naştere, duceţi-vă! Avantajul e că veţi mânca mai bine ca acasă.. Dar nu faceţi imprudenţa să le cereţi bani, nici măcar contravaloarea unui cauciuc de la jipanu lor! N-au bani! Chipurile. Se vor văicării în aşa hal, îţi vor arăta o panoramă a nefericirii lor financiare âncâ te va bate găndul să baţi la uşa vecinului bugetar să-i ceri bani ca să-l scoţi din impas pe prietenul sau prietena ta, bogătani. Vei avea o deziluzie. Vor păli vlilele lor, casele lor, piscinele lor, ţoalele lor. Pe toate-toate vei fi tentat să crezi că sunt ale unor oameni atât de săraci încât...te va sugruma plânsu....Şi-ţi vei face scrupule că ai gândit că şi tu i-ai ajutat cândva.
PS. Dragă Bancă Transilvania, fă ceva! Ai cea mai penibilă reclamă din Europa. Imbecilu ăla în costum şi cu rochiţă, nu atrage pe nimeni, nu aduce simpatie deloc. Dinpotrivă. Dacă duci lipsă de idei, contacteaza-mă !
PS:2 Boc? Chiar că nu mai interesează pe cineva în afară de penibilul şi anticonstituţionalul Băsescu!

Enhanced by Zemanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu